Mange nyder stor glæde af at have hund og hunden betyder meget i de fleste hjem. Har man ikke en hund og er man på udkig efter sin første hund, skal man på opdagelse i hunderacerne. Der er uoverskueligt mange hunderacer på markedet, og de kommer i alle former og farver. Det er dog ikke kun udseendet, som varierer, det er bestemt også hundens sind, som er vidt forskelligt fra race til race. 

En aktiv og social race 

For mange er det vigtigt at få en hund, som er social og gerne vil snakke med mennesker og andre hunde. Det kan være en udfordring at have en reserveret race, som er bange for alle andre end deres ejer. Dog skal de fleste hunde socialiseres, og dette er meget vigtigt at være opmærksom på, når man får en ny hund. Den skal lære at være omkring andre hunde og fremmede mennesker, så det bliver lettere for dig som ejer at have den med udenfor huset. Så uanset hvilken race du eller I nu vælger, skal den altså socialiseres. 

De fleste racer kan lære at blive socialiseret på trods af genetisk disponering. Så længe du er observant på at introducere den for andre hunde og gøre den tryg ved mennesker, fra de er hvalpe, så skal den nok blive en social hund.

En trænings hund 

Er man på udkig efter en hund, som kan bruges til træning, eller ønsker man at opdrage til nogle bestemte opgaver, leder man efter nogle mere specifikke racer. En race som er meget velegnet til træning er jack russell terrierne. Det er en energisk og intelligent race, som gør den lærenem og effektiv i mange discipliner. Det er en enormt aktiv race, som har brug for en stor mængde stimulering for både deres krop og hjerne. Det er en race, som fra naturens side nyder at være aktiv og blive oplært, og derved få dens ejers belønning. Det er en loyal hund, som er lydig overfor dens ejer.  Så er du på udkig efter en hund, som skal kunne apportere, træne eller bruges til jagt, er jack russell terrieren den perfekte hund for dig. 

En vaskeægte familiehund

En jack russell terrier er ikke lige umiddelbart den oplagte familie, men kan dog blive det meget nemt. Racen kræver en del arbejde og socialisering fra de er små. Uden den rigtige håndtering og træning, kan de have en afmålt opførsel overfor andre hunde og børn. Men bliver disse hunde trænet og opdraget til at være omkring børn og andre hunde, kan de blive en vaskeægte familiehund.  Det er for mange det absolut vigtigste at have en hund, som passer ind i familien. Dog er der mange af de traditionelle familiehunde, som er dovne og er derfor ikke oplagte at bruge til træning og andre discipliner. Med en jack russell terrier har du den fødte træningshund og samtidig kan den nemt oplæres og opdrages til at indgå i en familie, og være en social følgesvend i mange år.