Er du lige blevet hundeejer for første gang og mangler nogle gode råd til hvordan du giver din hund det bedste liv, så kast blikket herunder, og bliv klogere på det. Selv erfarne hundeejere kan altid bruge nogle gode råd, så det er ikke kun for nye hundeejere. 

Elektricitet

Gå mange ture med din hund

Hunde har brug for at bruge energi i løbet af en dag, og ikke mindst, skal de også aktiveres og stimuleres. Dette kan du gøre ved at gå tur med din hund 1-2 gange om dagen samt bruge et par timer eller tre på at lege med din hund. En god ide er også at have godt legetøj som den kan lege med. Det er vigtigt for både din hunds mentale helbred men også det fysiske, at den får brugt en masse energi i løbet af dagen samt brugt sine instinkter. 

Husk maden og vandet

Det er vigtigt, at din hund altid har adgang til noget friskt vand, i løbet af en dag. Da en hund er et meget aktivt dyr, så forbruger den en masse energi, og derfor skal den altid kunne drikke noget friskt vand således, at den kan forblive hydreret. Det er også meget vigtigt, at din hund får det rette foder og i korrekte mængder. Din hund bør du fodre 1-2 gange om dagen; morgen og aften. Giv din hund den mængde af foder som svarer til producentens anbefalinger, da hunden ellers kan risikere at blive overvægtig. Vi anbefaler, at du altid giver din hund den slags foder som dyrlægen eller tidligere ejer anbefaler. 

Sørg altid for at din hund er i sikkerhed derhjemme 

Der vil være nogle perioder hvor du bliver nødsaget til at efterlade din hund alene hjemme. Det kan man som hundeejer ikke undgå, så derfor er det vigtigt, at din hund altid er i sikkerhed, når den er alene hjemme. Med sikkerhed mener vi at du bør sikre dig, at du har en god fejlstrømafbryder. En fejlstrømafbryder, også kaldet RCD relæ, har til formål at registrere fejl og dermed slukke strømmen. Men hvis dit RCD-relæ er gammelt og slidt, kan det betyde alvorlige konsekvenser. Hvis et RCD-relæ ikke kan registrere fejl og slukke strømmen, kan der opstå kortslutninger og dermed brand. Dette ville ikke kun skade dit hus men også din hund. Derfor er det vigtigt, at du har en god installation. Læs mere om RCD, og vær på forkant.  

hund

Husk på, at hunden bliver en del af familien

Hunden er et flokdyr, og da din hund ikke har en hundeflok blandt sig, betyder det at du og din familie bliver dens flok. Med andre ord, betyder det at din hund skal bo og opholde sig hos dig og din familie i stuen, værelserne, køkkenet, udehuset osv. Hvor den ikke skal bo og opholde sig, er garagen, stalden og indkørslen. Hunde har brug for en masse kærlighed, nærvær og kælen, og dette kan du kun give din hund ved at have den ved siden af dig. 

Vaccinationer og øremærke

Det er vigtigt, at din hund bliver vaccineret hvert år samt får en ormekur. Lige så vigtig som ormekuren, er loppekuren, og denne kan du give din hund for at forebygge lopper. 

Hvis du skal have din hund med til udlandet, så skal din hund have vaccination mod rabies.