Selvom de fleste tænker på katte når de hører ordet lem, så er det også en mulighed for hunde at få. Det kan være rart at hundene har fri adgang til haven, så du som ejer, ikke hele tiden skal holde øje med om den vil ud. Det giver noget frirum og ro i sjælen at vide, at hunden f.eks. kan gå ud i haven når den er alene hjemme. Det giver naturligvis kun god mening at få installeret en hundelem hvis du har hus og fri adgang til have. Find ud af hvor din hundelem skal monteres henne således, at hunden kan gå ind og ud som det passer den.

Find en passende hundelem

Ifølge statistikker er mange hundeejere bange for at katte f.eks. vil benytte sig af hundens lem. Nogle af de mest populære hundelemme på markedet er udstyret med en chipaflæser, som kun tillader din hund at passere lemmen. Hvis du har mere end en hund, så er det også muligt at sørge for, at det kun er dine to hunde der kan bruge hundelemmen. Det er meget forskelligt hvad en hundelem koster, da det kommer an på hvilken model du vælger samt hvor stor den skal være. Der er forskel på størrelserne alt efter hvor store hunde du har. Jo mindre hundelemmen er, desto billigere vil den som regel også være.

Få inspiration på internettet 

På internettet kan du finde inspiration til hvilke hundelemme du skal se nærmere på. Det kan være svært at overskue hvilke mærker der er mest populære på det danske marked. Derfor er det en god ide at se hvad andre mennesker har erfaring med. På denne måde kan du udelukkende se nærmere på de mærker, som der har fået mest ros fra danskerne. På hjemmesiden https://hundelem.dk/ kan du f.eks. se et udpluk af hundelemme, der kan købes på det danske marked.

Giv hunden mere frihed

En hundelem er praktisk og kan give din hund lidt mere frihed, da den selv kan bestemme hvornår den vil ud. Det er en god ide at tænke over hvor hundelemmen skal monteres henne, da en lem ikke er det pæneste at se på. Nogen vælger at få den monteret i hoveddøren imens andre vælger et vindue. Det er en god ide at vælge en hundelem i neutral farve som f.eks. hvid, så den bedre passer til f.eks. din hoveddør eller til et vindue. Få bestilt hundelemmen hjem, så din hund kan begynde at nyde at bestemme hvornår den vil være ude og inde.