Der findes utrolig mange hunderacer, og der bliver hele tiden fremavlet nye. Derfor kan det være svært at finde den hund, der passer perfekt til dig og din familie.

Der er mange forskellige kriterier, som en familiehund skal kunne leve op til. Den skal være børnevenlig og rolig. Den skal være til at styre og lærenem, så man nemmere kan opdrag den korrekt.

Hvordan ved man så, hvilken hund, der er den rette? Dogue De Bordeaux er et godt bud på den perfekte familiehund. 

En stor og rolig familiehund

Dogue De Bordeaux den perfekte familiehund. DDB-hunderacen har mange andre navne. Den kaldes bl.a. Bordeauxdoggen, Bordeaux Bulldog og Fransk Mastiff. Udover det har den kaldenavnet DDB, der blot er en forkortelse for racens originale navn.

DDB er en meget populær familiehund, og der findes rigtig mange af den i danske børnefamilier. Der findes også en klub for ejere af hunde, der lever op til racestandarden.

Hunden lever i gennemsnit 8-10 år. Det kan dog veksle lidt, hvis hunden skulle blive syg eller skadet på andre måder. 

Det er altid en fordel at købe din hund gennem en anerkendt og godkendt avler. Der er der nemlig større sandsynlighed for, at du får en rask hund. Raske hunde lever som oftest længere.

Dogue De Bordeaux scorer topkarakter på de fleste parametre. Den er bl.a. meget familievenlig, nem at træne, og den er i stand til at være alene hjemme. Det er meget vigtigt, når man har en familiehund. 

Samtidig er hunden også rimelig allergivenlig, og det er en god vagthund. En Dogue De Bordeaux har altså rigtig mange af de kompetencer, der skal til, når man skal have den perfekte familiehund.